Basiscursus haptonomie: eerstvolgende Haagse editie start 1 oktober 2019

website-tigges-sfoto-logo

Basis haptonomie

In Den Haag begint de nieuwe editie Basiscursus haptonomie in het najaar 2019 (13 dagen). Deze basislessen zijn er voor iedereen die meer wil leren over de invloed van gevoelens in leven en werk. Je leert hoe je je eigen gevoelens beter kunt herkennen en in balans kunt brengen met wat je denkt en doet. Je doet daarmee recht aan je talenten en zult helderder en doeltreffender communiceren met je omgeving.

Deze serie lessen is los te volgen maar dient ook als basis voor de Vakopleiding en volg je ook als je kiest voor de volgende

bijzondere vaste combinaties

  • Traject Persoonlijke ontwikkeling (basis haptonomie gevolgd door een persoonlijk jaar van 14 dagen). Het persoonlijk jaar kenmerkt zich vooral door speel- en leerruimte, waarbij we uiteraard reflecteren op ontdekkingen die je over jezelf doet. Je zult zien dat je in al die totaal verschillende situaties elke keer weer je eigen thema(‘s) tegenkomt. Hierdoor herken je ze steeds sneller en makkelijker, óók in je dagelijks leven en werk! Dit versnelt je leerproces. 27 dagen vol ervaringen!
    Direct in te zetten in je dagelijks leven voor: thuis, werk, sport, leren, communicatie en creativiteit.
  • Opleiding Haptonomisch Hulpverlener (de basis haptonomie gevolgd door een specialisatiefase van 5 dagen). In de specialisatiefase leer je de haptonomische kennis en vaardigheden toepassen bij het behandelen van cliënten in je eigen vakgebied.
  • Opleiding Persoonlijke Coaching (de basis haptonomie gevolgd door een specialisatiefase van 5 dagen). Je leert in de specialisatiefase binnen je eigen (werk)gebied haptonomische beginselen toe te passen bij de coaching, begeleiding en aansturing van andere mensen. Je gaat de interactiedynamiek gebruiken ten gunste van het contact.
  • Opleiding Haptonomie in het onderwijs (de basis haptonomie gevolgd door een specialisatiefase van 5 dagen). De vijf specialisatiedagen gaan onder meer over groepsdynamiek en interactie.
  • Opleiding Haptonomie bij stervensbegeleiding (de basis haptonomie gevolgd door een specialisatiefase van 5 dagen). Tijdens de 5 specialisatiedagen onder meer uitgebreid aandacht voor de processen van loslaten en verbinden.
Deze trajecten worden twee maal per jaar gegeven. Eerstvolgende Haagse editie: 1 oktober 2019.