Haptonomie

afglijden

Van je af laten glijden, een levenskunst……

Binnen de haptonomie zoeken we contact met onze gevoelsonderstroom en we houden ons bezig met de kracht en de betekenis die gevoelens in ons leven spelen.

Voelen komt altijd eerst… dus beïnvloedt al ons handelen.

Doordat in onze cognitief gestuurde maatschappij doen en denken hoger gewaardeerd worden, raakt voelen onderbelicht. Dat, terwijl we ons leven toch als voelende wezens starten. Ons voelen lijkt aan de basis van ons bestaan te liggen.

 

Wat kan haptonomie voor mij betekenen?

Binnen de haptonomie, zoals ik daarmee werk, zoek ik met mijn cliënt naar de samenhang tussen wat hij voelt, denkt en doet. We kijken hoe deze kwaliteiten elkaar bij jou beïnvloeden. Daarbij gebruiken wij allebei ons voelend vermogen, in fysieke en emotionele zin, als instrument. Hiermee kunnen we de signalen van jouw lichaam leren kennen en leren duiden. Zo kunnen we zien waar verstoringen tussen je voelen – denken – handelen liggen. Op die manier kun je weer meer balans vinden.

Deze therapievorm is vooral bedoeld om je te begeleiden bij het verhelpen van klachten die je als belemmerend voor je functioneren ervaart. Als je ergens geen last van hebt, dan hoef je daar ook niet aan te komen.