Omgaan met het kindje in je buik

Zwanger! Jij en je partner hebben mogelijk wel wat tijd nodig om aan het idee te wennen…. of misschien wil je het meteen van de daken schreeuwen!
Zwanger zijn gaat gepaard met veel veranderingen, indrukken en gevoelens, en in korte tijd moeten heel wat belangrijke beslissingen worden genomen. Eén daarvan is of je zwangerschapsbegeleiding wilt hebben.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding volg je met je partner. Jullie leren vanuit jullie gevoel contact te maken met je kindje. Het kindje binnenin je kan al voelen, dat betekent dat je het kan laten weten dat je van hem houdt, nog voordat hij geboren is.

Verder is er aandacht voor jullie contact met elkaar. We kijken naar ieders rol ­binnen de zwangerschap en wat jullie elkaar daarin te bieden hebben. Gevoelsmatig, maar ook in praktische zin. Hoe kun je als partner ondersteunend zijn tijdens de zwangerschap? Hoe kun je je vrouw helpen zich lekker in haar lijf te voelen? Hoe help je pijn op te vangen tijdens de weeën? En ook hoe kunnen jij en je partner vertrouwd raken met de nieuwe situatie?